Hitta öns sevärdheter

Upptäck Björkö

Populära ställen

Skarvikshamnen

Skarvikshamnen, eller Björkö Hamn, är öns naturliga centrum och har med sitt läge mot väster och utblick mot farleden. Kvaliteter som är unika i Öckerö kommun. Här finner du Skeppshandeln, Pizzeria, Restaurang Seaside, Feskeboa och en glasskiosk med kulglass, godis och varma mackor sommartid. Cykeluthyrning blir det också. Öppettider 12-21. Det finns möjlighet att tanka båtar såväl som bilar. Samhällsföreningen har en anslagstavla för allmän information och där finns en företagsförteckning över Björkös företag.

Restaurang Seaside

Restaurang Seaside gör skäl för sitt namn, med sitt utsökta läge i hamnen på Björkö. Från restaurangens panoramafönster har du fantastisk utsikt över himmel och hav året om. Här kan du äta lunch och brunch eller varför inte boka catering. Här finns även tillgång till badtunna, festlokal, båtturer och en massa härligheter. Klicka här för att gå till Seasides hemsida. Adress: Skarviksvägen 3, Bohus-Björkö

Björkö skeppshandel

Här finns gasol, olja, båttillbehör, bilvårdsartiklar men också kläder, presentartiklar, glass och dricka. Ombud för Gulf, Posten, AGA gasol, ATG samt Svenska spel. Klicka här för att läsa mer vad som finns i butiken.

Adress: Skarviksvägen 12, Björkö

27 kvm

Nystartad café/butik med många härliga läckerheter. Ligger vid Björkös hamn.

Björkövallen

Här spelar IFK Björkö sin hemmaplan, klicka här för att komma till klubbens hemsida. Varför inte ta med bollen och köra en match?

Feskeboa

Här hittar du havets läckerheter såsom räkor, kräftor, krabbor, rökt fisk och andra sorters skaldjur. Adress: Strandsjövägen, vid Björkö Hamn.

Timmerviksslingan

Denna slinga är mycket vacker. På våren möts man av både vit- och blåsippor. Djurlivet är aktivit med ekorrar, fåglar och kanske även något rådjur. Vid halva sträckan når man Timmerviken där det går utmärkt att bada. Det finns förberett för att kunna grilla (medtag ved). Vill du vandra Timmerviksslingan så går du från hamnen upp mot ICA och fortsätter till korsningen Skarviksvägen-Bäckevägen. Ta dig över Bäckevägen och ner på Kaveldunsvägen. I slutet av denna väg börjar vägen till Timmerviken.

Badplatser

Närmast Solhem finns en stig ner till en badplats med stege och sandbotten. Här samlas många som bor på Solhem för ett härligt dopp. Runt om på Björkö finns även fler badplatser, bland annat Timmerviken som är en mysig vik som ligger avskilt från samhället, här finns badbrygga, bord, grillplats och en liten sandstrand. Björkös kommunala badplats Klarvik ligger välanpassat för barn och vuxna med badbryggor, klippor, utedass, bord, omklädningshytt, sandstrand. Det finns även en badplats nära hamnen som kallas Skarviksholme ”Tors Holme med en underbar utsikt över sundet mellan Hälsö och Björkö. Här finns badstegar, klippor och bord.

Björkö kyrka

På ön kan du även hitta en kyrka. Björkö kyrka är en kyrkobyggnad på Björkö i Öckerö kommun. Den tillhör Öckerö församling i Göteborgs stift.

Solhem

Adress: Skarviksvägen 100, 475 37 BOHUS-BJÖRKÖ