Skärgårdsidyll 30 min från stan

Vandrarhemmet Solhem

Stora huset

I stora huset finns ett stort allrum med flertals bord och stolar samt en TV. Köket är modernt utrustat med allt som behövs för att laga storkok och baka små kakor. På övervåning finns ett allrum med soffa och TV. Övervåningen har också sju sovrum med totalt 24 sovplatser. Duschar och toaletter i anslutning till rummen. Husdjur förbjudet. Källare med tvättmaskin, torktumlare, mangel och torkställning samt även bastu med dusch. Frukost kan serveras vid arrangemang annars gäller självhushåll. Tillgång till parkering i anslutning till husen.

Allrum

Förknippat till köket finns en matsal och allrum för stora som små sällskap.

Vardagsrum

På övervåningen finns ett allmänt vardagsrum med bord, stolar, soffa och TV.

Sovrum

Ett av rummen med två våningsängar.

Familjelängan

I det mindre huset på tomten finns 6 rum med 4 sovplatser i varje rum. Fullt utrustat eget kök. Toaletter i anslutning till rummen. Husdjur tillåtet till viss del.

Härlig stig

Till Solhems närmsta badplats med klippor och badstege tar man sig till genom den här härliga stigen.

Konferens, fest och arrangemang

Stora huset är lämpligt för konferenser, kurser, fester, bröllop, dop eller annan samvaro upp till 65 personer.

Husvagn

Här finns möjlighet att hyra husvagnsplats med el i mån av plats. Det är även möjligt att hyra tältplats. Vänligen ta kontakt med oss för mer information.

Aktiviteter

Den stora gräsytan passar utmärkt för lek och spel, varför inte en fotbollsmatch eller en hederlig femkamp.

Hamnen

Vid hamnen kan man köpa sig något fint, något gott eller bara njuta av utsikten.

Badplatser

Närmast Solhem finns en stig ner till en badplats med stege och sandbotten. Här samlas många som bor på Solhem för ett härligt dopp. Runt om på Björkö finns även fler badplatser, bland annat Timmerviken som är en mysig vik som ligger avskilt från samhället, här finns badbrygga, bord, grillplats och en liten sandstrand. Björkös kommunala badplats Klarvik ligger välanpassat för barn och vuxna med badbryggor, klippor, utedass, bord, omklädningshytt, sandstrand. Det finns även en badplats nära hamnen som kallas Skarviksholme ”Tors Holme med en underbar utsikt över sundet mellan Hälsö och Björkö. Här finns badstegar, klippor och bord.

Solhem

Adress: Skarviksvägen 100, 475 37 BOHUS-BJÖRKÖ